Трима чеченци, издирвани от Интерпол за поръчкови убийства, са били забелязани да влизат в хотела, в който е отседнал Васил Божков в Дубай.

Информацията е на местното издание интернет издание “Ал Мехди”.

Става дума за Мусаллем Рахидов, Салман Азаев и Джохар Кадиров. Те се търсят, във връзка с убийства по време на мафиотски войни в Италия от 90-те, а по-късно – за няколко убийства в цяла Европа. Делата им за екстрадиция обаче са блокирали в бавната система на ОАЕ, която дава подслон на всеки достатъчно богат да си плати престоя.

Не е ясна причината килърите да ходят в хотела на Черепа, но изданието посочва, че той е “Български олигарх, който току що е бил жестоко ограбен от свой конкурент, като му е отнет бизнес за милиарди.”

Според медията, не е възможно чеченците да се завърнат лично в Европа, за да изпълнят някаква “мокра поръчка”. Това е твърде рисково за тях, защото са издирвани. Но е съвсем възможно те да са връзката с престъпни кланове, които да осигурят други професионални убийци.

Дубай не се интересува кой какъв престъпник е, стига да не прави нищо на територията на емирството. Това правило се спазва. Така мястото се превръща в удобно за сключване на всякакви съмнителни сделки на ъндърграунда.

“Цените на наемните убийци са в широк диапазон, но най-високите – за най-добрите услуги, са 5-6 милиона долара” – коментира пред изданието местен представител на полицията.

“Ако извадите подобна сума, никой по света не може да се спаси, освен ако е президентът на САЩ, около който ходи цяла армия от няколко стотин охранители непрекъснато”.

Не е ясно, ако Черепа наема професионалисти, кой ще е първата му жертва. Със сигурност обаче 5-6 милиона долара са джобни пари за него.

4udoslav