Кметът на Слатина задигна 34 хиляди лева от детска градина...

Георги Илиев – кмет на столичния район Слатина, е задигнал 34 хиляди лева от местна детска градина. Това съобщи инициативен комитет, искащ оставката му.

Илиев, избран от ДБ, но буквално дни след това преминал към ГЕРБ (като доста други кметове), е отклонил парите от детската градина, с обяснението, че децата са по домовете си, заради “корона-вируса”. Но след това къде ги е пратил?

В “консултантски договор” с жената на брат си. Тя е оказала “PR услуги” за борба с Covid-19.

Илиев очевидно най-сетне успява да осребри поста си. Още от първите си дни той опита да въведе “зелена зона” в подопечните му квартали, въпреки че в тях проблеми с паркирането няма. Бе спрян от гневна реакция на общественото обсъждане, и тогава успя да въведе платено паркиране единствено в малка част от кв.Яворов. Дори собствените му съпартийци и медиите, които го подкрепяха, надигнаха глас срещу това, като му казаха: “Опитай да оправиш живота на хората, а не да смучеш пари от тях – точно като герберите...”

Това обаче не го впечатли, и в момента с активисти на ГЕРБ, подготвят втори опит за “зелената зона”, с която в джобовете на кмета ще влязат няколко стотин хиляди лева на година.

А до тогава – ще захлебва от детските градини и “PR” борбата с пандемията...

4udoslav 17.02.2021

Ако искате да подкрепите праведното ни дело да борим мафията (bitcoin): 1FrZsEDQu7UZjJ2Fej8VntDeW9xk8zr8o