Каракачанов: Руската агресия трябва да бъде спряна, пращаме войски в подкрепа на братска Турция

Турция е напълно в правото си да се защитава срещу “руските безобразия” в Сирия. Ние като лоялен съюзник в НАТО, ще я подкрепим.

Това коментира току що военният министър Красимир Каракачанов.

“Трийсет и три мъченици – турски бойци, пратени да защитават мирното население в Идлиб, са били убити от руските варвари. Всички знаем, че са те, в сирийските самолети летят руски пилоти. Това е пряка агресия срещу страна-членка на НАТО. Пактът трябва да отговори “като един”... – каза Каракачанов.

“Дори това да не стане, ние имаме вековно положително съвместно съжителство, ние сме стари приятели с братята-турци, и няма да оставим приятелите си. България е малка, но можем да пратим поне няколко хиляди души в подкрепа на демокрацията и свободата на гражданите на Идлиб. Вярваме, че турските офицери ще бъдат добри наши водачи, те са опитни, обучени са в най-елитните атлантически академии...”

България в момента има 25 хилядна армия “по документи”, но реално са 15-16 хиляди, ако се извади недокомплектът и чиновниците. Имаме 80 танка, без акумулатори и 3-4 летящи самолета.

4udoslav