Истинската оценка: Гонят Цецо от ГЕРБ до 1-2 дни... “Корнелия ни размаза, не може всеки път с фалшификации да обръщаме резултата, ще се усетят...”

Цветан Цветанов ще бъде изгонен от ГЕРБ до 1-2 дни, и това ще е най-голямата политическа промяна от тази избори.

Причината са “незадоволителни резултати”. Още вчера Борисов обяви, че започват “чистки по места, но и до най-високо място”.

В ГЕРБ са бесни на истинския изборен резултат. Те реално са били победени от БСП, при това от разнебитена БСП със Станишев вътре. Официалните резултати са пълна фалшификация, но този път е трябвало доста брутално да се пипа, защото ГЕРБ са били доста зле.

Реално БСП е победила с 26 на 23%. Откраднали са и 2%, за да я свалят нея, а са добавили 9-10% на себе си. Така излиза, че с фалшификации реално са увеличени гласовете на ГЕРБ с 50%.

“Такова нещо не е било никога, не може в такива мащаби да го правим, ще се усетят” – така Михаил Константинов от фирмата-преброител, коментирал случващото се на вътрешно събрание на ГЕРБ.

“Цветанов ни предаде. Заради това че го наказах за апартаментите, той не прави нищо през изборите и загубихме. Загубихме дори от Станишев, дето толкова пари дадох да го набутаме в листата им” – коментирал ядосан Борисов.

Финално – за да се спаси Цецо, му е даден шанс да добута ГЕРБ до 7-ми мандат, за да е по-голяма разликата с БСП. Защото 6 на 5 изглежда почти наравно.

Но това се оказва невъзможно, защото ГЕРБ са най-назад от всички по “остатъчен дял”, който носи последния евродепутат (в случая Андрей Слабаков). Трябват твърде големи шашми, а и твърде много резултати вече са обявени и хората “могат да смятат”.

Така с 6 депутата, и силно компрометирани, ГЕРБ ще се разделят с втория си човек.

Засега не е ясно той какво ще прави – дали ще замине за САЩ със семейството си, или ще стартира собствен проект с част от структурите.

Има слухове, че се водят преговори със Слави Трифонов Цецо да му изгради партията, но задкулисно и без да се показва.