Гешев: Трима клошари са ровили по шахтата преди 2 дни, търсим ги...

Главна прокуратура е близо до развръзка по случая с електрическия удар, при който загина 16 годишно момче. Току-що главният прокурор даде последна информация.

“Мобилизирахме най-добрите следователи и разследващи прокурори. И вече сме наясно какво е станало. В момента издирваме трима души с нисък социален статус, без адресна регистрация. По-популярно ги наричате “клошари”. Преди 2 дни те са ровили нещо по шахтата и вероятно те са причината за аварията”, каза Гешев.

Той добави, че са разпитани инженерите от ЧЕЗ, които са обяснили, че кабелът е за последно проверяван преди 3 месеца. Дружеството по процедура, ги задължава и да направят снимки след всякакви ремонти и прегледи. На тях ясно се вижда, че всички кабели са свързани по правилата, и изолацията е налице.

“Нашите експерти от прокуратурата ясно заявиха, че подобна изолация не може да се саморазкъса, и кабелът да се опре в капака. Пипано е. И то е пипано здраво. Вероятно клошарите са искали да задигнат кабелите и да ги предадат за мед. Не са успели, но са повредили изолирбанда”, обясни главният прокурор.

После част от снега се е стопил и капакът се е навлажнил. Това е осигурило връзка с оголения кабел, и офазяване.

“Клошарите непрекъснато отварят шахти и ни крадат кабелите. Пропищели сме. Държавата трябва да вземе мерки срещу тези мързеливи паразити...” – добави изпълнителният директор на ЧЕЗ, който също присъстваше на брифинга.

“Кметът на София и общинските съветници нямат никаква вина. Протестите срещу тях са обида след всичко, което правят за града. Оставка би била победа за мошениците. Ще хванем истинските виновници до дни”, категоричен бе Гешев.

4udoslav 16.02.2021 Ако искате да подкрепите праведното ни дело да борим мафията (bitcoin): 1FrZsEDQu7UZjJ2Fej8VntDeW9xk8zr8o